On-line консультант

Статті

Глиняний пророщувач (спраутер). Адепти правильного харчування і ті, хто піклується про своє здоров'я, добре знають, скільки користі організму приносять пророщені зерна і насіння. Вони активізують метаболізм і підвищують імунітет, допомагають ниркам, печінці та кишечнику очищати організм від токсинів, підтримують оптимальний баланс вітамінів і мікроелементів. Для того, щоб отримати з зерна або насіння повноцінний паросток, що містить максимум корисних компонентів, зручно використовувати спраутер або, інакше, пророщувач. Що являє собою це пристосування і як ним користуватися? Про це - далі. Принцип роботи глиняного пророщувача.  Виріб складається з чотирьох округлих лотків, встановлених один на одного. У верхніх є отвори для відтоку зайвої рідини, нижня виконує функцію піддона, в якому збирається вода. Зверху пристосування закривається кришкою - вона перешкоджає інтенсивному випаровуванню вологи. Користуватися пророщувачем просто: достатньо промити посівний матеріал в холодній воді, укласти в лоток ...
практикум     19 березня 2021

На що звертати увагу при виборі тандиру?

На що звертати увагу при виборі тандиру? На що звертати увагу при виборі тандиру?   Тандир є азіатська піч-жаровня в формі конуса. У ньому можна готувати практично будь-які страви: смажити м'ясо і рибу, томити овочі, запікати частини туш, наприклад, баранячу або свинячу ногу, піч коржі, робити плов і навіть кип'ятити чай. На відміну від мангала, приготування тут здійснюється не за рахунок вугілля, а за рахунок віддачі тепла прогрітими стінками пристосування. Виходячи з цього, при виборі тандиру мають значення його певні характеристики. Властивості, що впливають на вибір. Перше, і, мабуть, найважливіше - товщина стін. Чим вони товщі, тим більше тепла зможуть акумулювати в процесі топки і тим повільніше його віддаватимуть при приготуванні. Тонкостінними вважаються тандири зі стінками в 3-4 см. Влітку в них ще можна приготувати «довгограючі» страви, взимку ж з цим можуть бути проблеми. А ось жаровні, у яких товщина корпусу досягає 6-7 см, безумовно гідні вашої уваги: ...
Новорічна яликна в горщику: модна тенденція і цивілізований підхід до охорони природи. Витає в повітрі аромат хвої та мандаринів - це, мабуть, ті асоціації, які виникають у більшості наших з вами співвітчизників при згадці новорічних свят. Пам'ятаєте старий добрий віршик про те, як хочемо ми туди, «де ялинка в ваті, і злегка за 30 татові ...»? Так ось саме з ялинкою, з живою новорічної ялинкою, прикрашеної різнокольоровими кульками та мерехтливими гірляндами асоціюється у нас з вами найулюбленіше свято всіх дітей і дорослих. Саме тому і намагаємося ми числа так 30 або навіть 31 грудня потрапити на ринок і принести звідти лісову красуню, щоб хоча б на кілька днів створити в будинку казкову атмосферу. Однак як же боляче потім викидати цю ялинку - зів'ялу, опустившись гілочки і втрачає свої голки. Але робити це зовсім не обов'язково, адже можна купити ялину в горщику, дбайливо висаджену умілими руками і покликану радувати покупців не пару днів в році, а довго, протягом багатьох десятиліть. Ялинки в горщиках: що треба знати перед покупкою? Придбання живий ...
Казан у кулінарній культурі предків і сучасників. Казан вперше з'явився в Середній Азії, коли кочуючі завойовники змушені були готувати їжу для цілого війська в умовах безперервних походів. В обов'язковий раціон кочівників входило м'ясо і борошно. Саме тоді були придумані великі каструлі напівкруглої форми з товстими стінками, в яких зручно було готувати їжу для великої кількості людей.   Технологія приготування їжі в казані. Для того, щоб страви, приготовані з використанням казана, мали особливі смакові якості необхідно дотримуватися наступних технологічних прийомів: - більшість страв вимагають, щоб ємність була попередньо розігрітою. Після того, як казан нагрівся, в ньому гріють жир для смаження з витопленого сала;- для обсмажування м'яса потрібен великий вогонь, при якому м'ясні шматочки покриються рум'яною скоринкою. При цьому необхідно стежити, щоб вони не пересмажилися і залишалися соковитими всередині;- для того щоб їжа приходила в готовність одночасно по всьому об'єму, а не тільки ...
 Новий Рік і Різдво: подарунки, які несуть радість. Новий Рік вже зовсім близько, а там і Різдво Христове не за горами. Що подарувати рідним і близьким, друзям і колегам? Як вибрати небанальний подарунок, який свідчить не тільки про повагу, а й про щиру прихильність? Як зробити так, щоб подарунок на Новий Рік та Різдво став одночасно і приємним сюрпризом, і корисним атрибутом в домашньому господарстві або інтер'єрі? Пропонуємо вам звернути увагу на різноманітні оригінальні вироби з натуральної глини. Це - справжні витвори сучасного гончарного мистецтва: екологічно благонадійні, естетично привабливі, міцні і довговічні. Посуд і столові прибори з натуральної глини - витончені, ніжні й тендітні, що вимагають до себе дбайливого ставлення, як і будь-які ексклюзивні вироби. Вони не прощають поспіху і суєти. Один ніяковий рух - і від улюбленого сервізу залишаться лише осколки і спогади. Тому поставтеся до неї з належною повагою і пієтетом. Зате зовнішній вигляд тарілок, чашок, глечиків, цукорниць, Сливочник і заварних чайників з глини часто ...
 Інструкція до тандиру. Перші кроки після покупки тандира. ТАНДИР - східна піч для приготування різноманітних смачних страв, як альтернатива сучасному мангалу та барбекю. Ми пропонуємо Тандири, виготовлені з екологічно чистої білої каолінової глини, замішаної з вогнетривким шамотом і обпаленої при температурі близько 1200 градусів Цельсія. Підтвердженням екологічності наших тандирі є Висновок державної санітарно - епідеміологічної експертизи МОЗ України на тандирі № 05.03.02-04 / 4151 від 16.02.2016 року.   У Тандирі можна легко приготувати шашлик, м'ясо, рибу, овочі, коржики, запекти баранячу ногу, піцу. Це завжди: корисна і якісна їжа, різноманітність страв, зручність в приготуванні і можливість готувати в будь-який час року, незалежно від погоди. Вогонь розпалюється всередині тандира, при цьому нагріваючи стінки, які рівномірно віддадуть тепло для приготування страв. Вам не потрібно буде перевертати м'ясо, або крутити шампура і гасити вогонь, як на мангалі. Жар від розігрітих стінок тандира обсмажити продукти рівномірно з усіх ...
практикум     23 квітня 2013

Тандир. Запитання та відповіді.

Тандир.  Запитання та відповіді. Тандир.   Ваші запитання - наші відповіді. Питання № 1: Чи можна розпалювати тандир на віранді або в альтанці?Відповідь: НІ, якщо в конструкції віранди або альтанки не передбачена система вентиляції над тандиром або висота альтанки менше, ніж 3-и метри. Не можна розпалювати тандир в закритих приміщеннях! При розпалюванні, висота полум'я над тандиром може сягнути більш, ніж півметра, а якщо додати до цього ще й висоту самого виробу, то вийде критично небеспечний показник. Питання № 2: Чи можна користуватися тандиром взимку?Відповідь: Так, його можна використовувати в будь-який час року, але при достатньо  мінусових температурах кожне розпалювання повинно бути таким динамічним, як і при першому розпалюванні, тобто необхідно температуру піднімати максимально плавно (читати: «Перші кроки після купівлі тандира»). Намагатися не допуськати попадання рясних ...
практикум     24 квітня 2012

ПОСАДИТИ ГАЗОН СВОЇМИ РУКАМИ

ПОСАДИТИ ГАЗОН СВОЇМИ РУКАМИ Хочу розповісти, як посадити газонну траву своїми руками. В минулому році копався в інтернеті, шукав інструкції, як посадити самому газон.  Знайшов розрізнені шматки, немає керівництва по газону для чайників, з картинками. Тому зробив фото і вирішив розповісти, як же самому посадити траву на дачі.  Ще раз хочу підкреслити, що до цього ніякого досвіду садити газон або взагалі будь-які рослини в мене не було. Просто було бажання посадити газон, щоб діти могли по ньому бігати. Тому не потрібно сприймати цей текст як догму, скоріше це керівництво до дії від людини, яка сама через це пройшла, і ...
15 лютого 2012

Кашпо з шамоту

Кашпо з шамоту Головне призначення кашпо - підкреслення краси вашої улюбленої рослини, а разом з тим і інтер'єру в цілому. Кашпо роблять із самих різних матеріалів, починаючи з глини і закінчуючи металами. Багато хто з садівників самостійно майструють кашпо, використовуючи такі прості матеріали, як мотузка, дріт, лоза і таке інше.Відмінність кашпо від звичайного квіткового горщика в тому, що на дні горщика є одне або декілька дренажних отворів для стоку води, які відсутні у кашпо. Тому прямо в кашпо рослини садять рідко і лише за умови влаштування хорошого дренажного шару з керамзиту або битих черепків. Полив при цьому повинен бути дуже помірним. Звичайно ж кашпо використовують для додання закінченого вигляду композиції «рослина плюс посадкова ємність». Кашпо, в основному, грають декоративну роль, але в якійсь мірі сприяють і створенню сприятливого для рослин мікроклімату, служивши додатковим захистом коріння від перегріву і засухи в жаркі дні. Основний показник ...
Шамот та його переваги. Виготовлення різних предметів з шамотної глини - древній вид народного ремесла. З незапам'ятних часів керамічні вироби служили людині. Всюди, де були природні запаси глини, придатної для обробки, майстри-гончарі створювали різноманітні за формою і декору цветоние горщики, вазони та інші види керамічних виробів. Кераміка різних епох відзначена характерними рисами свого часу. У більшості музеїв світу зберігаються рідкісні експонати з кераміки, що належать майстрам гончарного мистецтва різних епох. Дожила до наших днів древня методика виробництва глиняних посудин по суті не змінилася. Інтерес до кераміки зберігся і в наш час. Це і "гжельських" кераміка і "опішнянська" кераміка і "гуцульська" кераміка і Димково іграшка та інші види художнього ремесла.Шамот це різновид кераміки. Вироби з шамотної кераміки завжди привертали і будуть залучати погляди своєю теплотою і яскравою індивідуальністю. У шамота шорстка структура, дуже приємна на дотик. У готовому вигляді натуральний колір шамоту від ...
cортувати за:
Дата  
коментарям  
показано:  10  из  14    на странице:   10   20   40   все  
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб виправити його.